ÇEREZ POLİTİKASI

SÜMAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.’ne (“SÜMAŞ TEKSTİL”) veSümaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tescilli markası olan COTTON BOX’a (“SÜMAŞTEKSTİL ya da COTTON BOX”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundakitemel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. SÜMAŞ TEKSTİL, 6698 sayılıKişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KANUN ya da KVKK”) m. 10’dan doğanaydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamalarımüşterilerimizin ve web-sitelerimizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan ÜçüncüKişilerin dikkatine sunar. SÜMAŞ TEKSTİL, işbu Çerez Politikasını (“POLİTİKA”)yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zamangüncelleme hakkını saklı tutar.

 

1)     HUKUKİ SEBEP

 

Müşterilerimizin Kişisel Verilerinin kullanılması konusunda çeşitlikanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile Kişisel Verilerinkorunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik TicaretinDüzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hükümiçermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişiselverilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve MesafeliSözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerintoplanması ve kullanılması gerekmektedir.

 

2) KİŞİSEL VERİ ‘LERİN İŞLENME AMACI

 

SÜMAŞ TEKSTİL’e ait olan www.sumastekstil.com.trve www.cottonbox.com.tr/ websitelerinden veya COTTON BOX mobil uygulamasından işlem yapan müşterilerimizinverdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarıncaSÜMAŞ TEKSTİL tarafından işlenmektedir.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla veyasal yükümlülükleri çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklamametninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinmebilgilerinizi toplayacaklar, işleyecekler, üçüncü kişilerle paylaşacaklar ve buişlemleri güvenli olarak saklayacaktır.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr size özel tanıtımyapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobiluygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemekamacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanımgeçmişinizi izleyebilmektedir.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ çevrimiçi veçevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklızamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bubilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birliktekullanabilirler.

COTTON BOX, mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezlerkullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer.Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın"yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya“www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaretederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcıçerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerinireddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsinizfakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veyaerişiminiz sınırlı olabilir.

 

3) ÇEREZ UYGULAMA VE KULLANIMI

 

SÜMAŞ TEKSTİL’e ait olan www.sumastekstil.com.trve www.cottonbox.com.tr/ web siteleri çerez (cookie) kullanan sitelerdir. Çerez;kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskinedepolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunluklaharf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veyaüçüncü taraf kaynakları yoluyla topladıkları bilgileri tercihlerinizle ilgilibir özet oluşturmak amacıyla depolarlar.

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (perssen cookies)olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturumçerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadargeçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (buşekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin "kullanım ömürlerine"bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve websitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanırlar. Bukullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekliaçık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parolagirme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya dahasonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ web sitelerine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobiluygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibiweb sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmaküzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek içinkullanırlar.

www.sumastekstil.com.tr ve www.cottonbox.com.tr/ web site çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi,mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet siteleriniziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları sizesunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilirler.Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobiluygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarınayaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamlarısunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz birüçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. SÜMAŞ TEKSTİL ayrıca Google, Inc.tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analyticskullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobiluygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistikibilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analyticskullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şuadresi ziyaret edebilirsiniz:http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK'sı (SoftwareDevelopment Kit) kullanılmaktadır.

 

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanınıkullanabilirsiniz:

 

Google Chrome

:

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak, "Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

:

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

:

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

:

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

:

Telefonunuzun ya da bilgisayarınızın “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmakve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org,https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz veya"Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitelerini, mobiluygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitelerini,mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veyaerişiminiz sınırlı olabilir.

 

4) KULLANILAN ÇEREZ ÇEŞİTLERİ

 

 Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısındakategorize edilebilir:

 

·      Çereziyerleştiren tarafa göre, Platform çerezleri ve üçüncü taraf Çerezlerkullanılmaktadır. Platform çerezleri, SÜMAŞ TEKSTİL tarafından oluşturulurken,üçüncü taraf çerezlerini SÜMAŞ TEKSTİL ile iş birlikteliği olan farklı firmalaryönetmektedir.

 

·      Aktif olduğusüreye göre, oturum çerezleri ve kalıcıçerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçininPlatform’u terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler isekullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarındakalabilmektedir.

 

 

·      Kullanımamaçlarına göre, Platform’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri,hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitikçerezler kullanılmaktadır.

 

 

5) ÇEREZ KULLANIM NEDENLERİ

 

Platform ’larda, Çerezleraşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

 

·      Platform’unçalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. 

Örneğin, SÜMAŞ TEKSTİL üyelerinin, ürün sepetindekiürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması. Oturum açan üyelerin Platform’dafarklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

 

·      Platform’uanaliz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. 

Örneğin, Platformun üzerinde çalıştığı farklı sunucularınentegrasyonu, Platformu ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve bunagöre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarınıbulmalarının kolaylaştırılması.

 

·      Platform’unişlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. 

Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medyamecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden ziyaretçinin dahasonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularınınhatırlanması

 

·      Kişiselleştirme,hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. 

Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünlerüzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

 

 

6) KİŞİSEL VERİLERİN KULLANIMI

 

SÜMAŞ TEKSTİL, KVKK’nın izin verdiği durumlarda ve izin verdiği ölçüde KişiselVerilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilereaçıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

 

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

 

·          Web siteleri/mobiluygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyitetmek,

 

·          İletişim içinadres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

 

·          Mesafeli satışsözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtındaakdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgilimüşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

·          Elektronik(internet/mobil vs.) veya kâğıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt vebelgeleri düzenlemek,

 

·          Mesafeli Satış Sözleşmesive Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtındaakdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,

 

·          Kamugüvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamugörevlilerine bilgi verebilmek,

 

·          Müşterilerimizedaha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarınıdikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimizebilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

 

·          Müşterimemnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapanmüşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek,çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamdaanlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamdaanketler düzenlemek,

 

·          Anlaşmalıkurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek,hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

 

·          Hizmetlerimizile ilgili müşteri şikâyet ve önerilerini değerlendirebilmek,

 

·          Yasalyükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğanhaklarımızı kullanabilme.

 

7) KİŞİSEL VERİ ‘LERİN KORUNMASI

 

SÜMAŞ TEKSTİL ile paylaşılan Kişisel Veriler, SÜMAŞ TEKSTİL gözetimi vekontrolü altındadır. SÜMAŞ TEKSTİL, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerigereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekliorganizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda verisorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzünbilincinde olarak veri gizliliğini konu alan veri işleme politikalarımızı herzaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

 

8) KİŞİSEL VERİLERİN PAYLAŞIMI

 

Müşterilerimize ait Kişisel Verilerin Üçüncü Kişiler ile paylaşımı,müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizinonayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlıolmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel verilerpaylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilenhizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere KişiselVeri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü Kişi ‘lere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek içingerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişiselverileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncükişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden SÜMAŞ TEKSTİL sorumludeğildir.

Kişisel verileriniz SÜMAŞ TEKSTİL’in hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylıyurtiçindeki iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliğiyaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamındasaklanması hizmeti aldığımız yurtiçindeki kişi ve kurumlarla, müşterilerimizeticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçindekikuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla vesizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek içinçeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçindeki çeşitli ajans, reklamşirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçindeki diğer üçüncü kişilerle veilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

 

9) KVKK’DAN DOĞAN HUKUKİ HAKLAR

 

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

 

·          İşlenipişlenmediğini öğrenme,

 

·          İşlenmişsebilgi talep etme,

 

·          İşlenme amacınıve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

 

·          Yurtiçindeaktarıldığı 3. kişileri bilme,

 

·          Eksik veyayanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

 

·          KVKK’nın 7.maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini, yok edilmesini ya daanonimleştirilmesini isteme,

 

·          Aktarıldığı 3.kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerinbildirilmesini isteme,

 

·          Münhasıranotomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortayaçıkmasına itiraz etme,

 

·          KVKK’ya aykırıolarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talepetme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

 

·          Başvuru formuiçin tıklayınız.

 

 

 

 

10) YÜRÜRLÜK VE DEĞİŞİKLİK

 

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar SÜMAŞ TEKSTİL’in yükümlülükleridir.Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi,yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yenimevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de internetsitelerimizde bulunan KVKK bölümü üzerinden her zaman kolaylıkla takipedebileceğinizi size bildirmek isteriz.

 

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca SÜMAŞ TEKSTİL’in kişisel verilerinizi doğru vegüncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda SÜMAŞ TEKSTİL’in yürürlüktekimevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin SÜMAŞTEKSTİL ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizinherhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişimkanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi ricaederiz.

 

12) İLETİŞİM VE BAŞVURU ADRESİ

 

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için kvkk@cottonbox.com.tr e-postaadresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Göndermiş olduğunuz maillere enerken sürede ve en geç 30 (OTUZ) GÜN içerisinde geri dönüş yapılacağınıbelirtmek isteriz. Diğer tüm başvurularınızı aynı zamanda Başvuru formunudoldurarak iletebilirsiniz. (Başvuru formu için tıklayınız.

 

FİRMA: SÜMAŞ TEKSTİL SANAYİVE TİCARET A.Ş.

ADRES: Akçeşme Mahallesi, Menderes Bulvarı, İzmir Asfaltı YanYolu, No: 202, 20020, Merkezefendi/DENİZLİ